A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással.

Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Mi is az a COB?

Mi is az a COB?

COB, azaz Chips on Board rövidítése. Jó hővezető (alumínium, vagy kerámia) alapra integrált LED-ek, külön tokozás nélkül alkotnak egy panelt. Ezt az új technológiát alkalmazva nem látszódnak a különálló fénypontok, hanem egy egybefüggő fényforrást alkotnak. A LED (fénykibocsátó dióda) technológia előnye a hagyományos fényforrásokkal szemben az energiatakarékosság, és a hosszú élettartam. A napjainkban használt LED-ek nagyobb teljesítménnyel és magasabb fényerővel rendelkeznek a kezdeti próbálkozásokhoz képest. Sok esetben lencsét, vagy takaró prizmát alkalmaznak a fény irányítására, illetve az apró, ám erős fényforrások elrejtésére, ezzel kellemes homogén fényt létrehozva. COB technológia használatával 10-szer nagyobb felületen érhető el ugyanaz a fényerő, így a zavaró vakító hatás tized akkorának tekinthető.

Leírás Kerámia COB Alumínium COB Egyéb LED fényforrás
Világítási mód Felület Felület Pontszerű
Ragyogás/zavaró verőfény Elhanyagolható Elhanyagolható Jelentős
Hősokk teszt Mivel a kerámia alaplap és a chipek hötágulási együtthatója hasonló, így hősokk hatására nincs fényveszteség. Az alumínium hőtágulási együtthatója 4-szer nagyobb, ez megbízhatósági problémákat eredményezhet. Hasonló az alu COB-hoz.
85 ° C magas hőmérséklet és 85%-os páratartalom teszt A magas minőségű anyagoknak köszönhetően jó környezeti ellenállóság. Az olcsóbb anyagok használata miatt fénycsökkenés következhet be. Az olcsóbb anyagok használata miatt fénycsökkenés következhet be.
Hővezetési ellenállás Nagyon alacsony Alacsony Magas
Hővezető képesség Magas hővezető képesség, nagy vezetőképességű terület a hatékony hőelvezetésért. Könnyű hőkezelés és alacsony ár. Hővezető képessége alacsonyabb, mint a kerámiáé. Nagy vezetőképességű terület. Viszonylag könnyű hőkezelés és alacsony ár. Alacsony a hőelvezetési képessége, kicsi a termikus terület és a hő koncentrálódik. Nehezebb a hőelvezetést megtervezni, így magas költséggel jár.