A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással.

Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Csillagos égbolt kialakítása Oyo LED szett segítségével.

Az emberek régóta vágynak egy olyan mesterséges megvilágításra ami beltéren adja vissza azt a hangulatot, mintha augusztusban éjszaka az eget bámulnánk hullócsillagok után kutatva. Míg a rossz idő, esetleg hideg vagy borult égbolt meggátolja a gyönyörködést, addig beltéren szakember által kialakítva bármilyen időjárási viszonyok között is megcsodálhatjuk a kis házi égboltunkat. 

 

 

Led csillagos égbolt

 


RGB vezérlővel oldhatjuk meg legegyszerűbben, hogy a majdani kis csillagjaink látszólag véletlenszerűen pislákoljanak, mintha a valódi égboltot néznénk. Ettől nem lesznek színesek a fénypöttyök, szép hideg fehéren fognak világítani. Az Oyo fényforrásokat három csoportra kell osztanunk, ezek csatlakoznak majd a piros, zöld és kék vezetékekhez, amit a vezérléshez csatlakoztatunk. A LEDeket elszórhatjuk a mennyezeten, vagy alakzatokat, csillagképeket is kirakhatunk belőle. Érdemes véletlenszerűen bekötni a jobb hatás elérése érdekében. Az álmennyezetbe 8mm átmérőjű furatokat kell képezni, ebbe illeszthetjük a menetes szárú Oyokat, és a tartozék anyával rögzíthetjük. A vezetékezésnél és bekötésnél nagyon oda kell figyelni a polaritásra. Míg a LEDeken a piros a pozitív, a fekete pedig a negatív pólus, addig a vezérlőn a fekete a pozitív, és a három szín a negatív. Az összes pozitív szálat (piros) a vezérlő pozitív szálával (fekete) kell összekötni, a negatívakat (fekete) pedig el kell osztani a három színes (piros, zöld, kék) szál között. Ezek után már csak a 12V egyenáramú tápegységet kell csatlakoztatnunk a vezérlőhöz, majd a hálózathoz. (Ügyeljünk rá, hogy a bekötés idejére kapcsoljuk le a hálózatot.)
A távirányító segítségével kapcsolhatjuk ki-be a csillagos égboltunkat, állíthatunk a fényerőn, és a program gombokkal kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő villogási módot.

 

Virágmintás led dekoráció

 

 

Egyszínű vezérlő alkalmazásával az összes kis DIP led egyidőben ugyanazt fogja produkálni amit a vezérlő jelével megadunk. Ezért ajánljuk az RGB vezérlő használatát hiszen így az egyébként külön színek jelen esetben 3 különböző csoportot fognak alkotni. A három különböző csoportunkat külön tudjuk vezérelni úgy mintha az RGB (színváltós) LED szalagon vezérelnénk külön a színeket. Csak ugye itt mind a hideg fehér (6000-8000K) különböző fényerősségével fog világítani.

A kivitelezéshez ajánlott piros-fekete hangszóró vezetéket vásárolni illetve WAGO vezetékösszekötőt is. Amennyiben a vezérlő vevő egységét látható helyre tudjuk tenni úgy elég az infrás változat, amennyiben el kell rejteni úgy a rádiós (RF) vezérlőket preferáljuk. A diódák fogyasztása minimális (0,22W) így egy kisebb zárt tápegység vásárlása ajánlott. Az OYO ledek ötösével vannak csomagolva, a dióda után 15 cm-es vezeték pár található. Kizárólag 12V egyenárammal használható. IP68 védettségű vagyis a legmagasabb, ezáltal kültéren vagy fürdőszobában, egyéb vizes helyiségben is gond nélkül használható.

 

Vásárolja meg a legjobb szettünket és legyen saját csillagos égboltja, akár 100 csillaggal:
Csillagos égbolt szett.